We Are In The Endgame Now

11 yıl, 22 film, milyar dolarlık bir sinema evreni…

Genç bir neslin çocukluğu, orta yaşlı bir neslin gençliği. İlmek ilmek işlenmiş devasa bir maceranın sonu… Cidden dile kolay, 11 yılda 22 film gösterime girdi ve bu 22 filmde farklı farklı karakterlere ait solo filmleri, farklı farklı eventleri izledik. Pek çoğumuz çizgi romanlara bu filmler sayesinde merak saldı; pek çoğumuz da her zaman kağıt üstünde gördüğü, hayalinde canlandırdığı süper kahramanların beyaz perdede canlandırıldığına tanık oldu. Gözümüzün önünde bu sinema evreni büyüdü ve öyle bir hale geldi ki ilk başta her karakterin solo filmleriyle başlayan evren, bir yerden sonra bu karakterlerin yollarının kesişmesiyle ufak ufak birleşti ve tek bir filmde 5-6 karakteri bir arada görmeye başladık. Civil War ile geldiğimiz noktada bu olay 10’lara, Infinity War ile ise 10’larcasına ulaştı. Bakın aşağıda tam 33 tane karakter var.

Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Captain Marvel, Thanos, Nick Fury, Ant-Man, The Wasp, War Machine, The Falcon, Doctor Strange, Black Panther, Spider-Man, Loki, Scarlet Witch, Vision, Bucky Barnes, Heimdall, The Valkyrie, Wong, Star Lord, Drax, Groot, Nebula, Mantis, Gamora, Rocket Raccoon, Pepper Potts, Happy Hogan, Maria Hill

Bu 33 karakterin bir çoğu bu 22 filmde bize ana karakter olarak eşlik etmiş, her biri tek başına bir filmi alıp götürebilecek ve isimlerinin pazar değeri milyon dolarla ölçülebilecek kalibredeki karakterler. Üstelik bu karakterler öyle isimsiz oyuncular tarafından değil, son derece üst düzey oyuncular tarafından canlandırılmış, başarıyla sinemaya aktarılmış karakterler. Marvel sinema evreni bununla da yetinmemiş, bu karakterlere eşlik edecek yan karakterlere ait oyuncu seçimini de öyle üst düzey yapmış ki bizim bu evrene bağlanmamızı, zaten halihazırda fazlasıyla bağlı olduğumuz, sevdiğimiz oyuncularla daha da kolaylaştırmış ve perçinlemiş. Üşenmeyip bu oyunculardan bazılarını da derledim ve aşağıya bırakıyorum. Bu listede de 45 oyuncu var ki bir araya geldiklerinde sayısız Oscar ödülü, sayısız Emmy ödülü de yan yana diziliyor. Bu arada unuttuklarım da vardır elbette, aklıma gelirse ya da hatırlatma yapılacak olursa onları da eklerim listeye.

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Brie Larson, Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Paul Rudd, Evangeline Lilly, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Tom Hiddleston, Elizabeth Olsen, Idris Elba, Chris Pratt, Vin Diesel, Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Cobie Smulders, Peter Dinklage, Benicio Del Toro, Hugo Weaving, Tommy Lee Jones, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Guy Pearce, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Michael Keaton, Marisa Tomei, Cate Blanchett, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Martin Freeman, Lupita Nyong’o, Annette Bening, Jude Law

İşte 2018 yılı geldiğinde Marvel evreni Infinity War ile beraber bu tüm karakterleri alıyor ve tek bir filme koyuyor. Filmin adına Avengers Infinity War diyor ve tüm bu karakterlerin karşısına da hikaye derinliği muazzam olan, çizgi roman evreninin en güçlü villain’larından biri olan Thanos’u koyuyor ve filmin sonunda çoğu kişi için beklenmedik şey oluyor ve Thanos karşısına hepimizin delicesine sevdiği onlarca karakteri aldığı bu savaştan galip çıkarak hem galaksideki canlıların yarısını yok ediyor; hem de 11 yılımızı verdiğimiz bu karakterlerin pek çoğunun yok olmasına sebep oluyor. Film de tam bu noktada bitiyor ve herkesi “ee şimdi ne olacak” boşluğuyla beraber tam o noktada 1 yıl boyunca beklemeye bırakıyor. İşte bu filmden 1 yıl sonra gösterime giren Endgame ile bu hikayenin devamını görmeye hazırlanıyoruz ve sonuç olarak milyonlarca kişinin şu an her yerde Endgame de Endgame diye yırtınmasının sebebi -Disney tarafından yapılan kusursuz pazarlama faaliyetlerinin de etkisiyle- en kısa haliyle bu oluyor. Bana hiç öyle mantıksız gelmedi, sizce?

We Are In The Endgame Now” için bir yorum

Bu İçeriğe Bir Yorum Yapın